Alt om Disney’s Skaber: Walt Disney

walt disney
Hvor og Hvornår fødtes Walt Disney?
Walt Disney blev født den 5 December 1901 i afsnittet Hermosa i Chicago, Illinois.
Walt Disneys kone
I 1925 hyrede Disney en blæk og maling kunstner ved navn Lillian grænser. Efter et kort frieri, blev parret gift.
Familie og opvækst
Walt Disney var en af fem børn, fire drenge og en pige. Hans far var Elias Disney, enirsk-canadiske, og hans mor, Flora Call Disney, tysk-amerikanske.
Disney levede det meste af sin barndom i Mads, Missouri, hvor han begyndte tegning, maleri og sælger billeder til naboer og familie venner. I 1911 flyttede hans familie til Kansas City, hvor Disney udviklet en kærlighed til tog. Hans onkel, Mike Martin,var et tog ingeniørder arbejdede ruten mellem Fort Madison, Iowa og Mads. Senere, ville Disney arbejde et sommerjob med jernbanen, sælger snacks og aviser til rejsende. Han studerede også kunsten i at låne penge, som han hurtigt blive fascineret af.
Disney deltog McKinley High School i Chicago, hvor han tog tegning og fotografering klasser og var en medvirkende tegneren for skolen papir. Om natten tog han kurser  Chicago Art Institute. Da Disney var 16, han droppede ud af skolen for at deltage i hæren men blev forkastet for at være mindreårige. I stedet, han sluttede sig til Røde Kors og blev sendt til Frankrig i et år til at køre en ambulance. Han flyttede tilbage til USA i 1919. Det siges også at han her lavede det græske øhav kort, men jeg ved ikke om det var en løgn.
Walt Disneys første tegnefilm

 

I 1919 flyttede Disney til Kansas City til at forfølge en karriere som en avis kunstner.Hans bror Roy fik ham et job  Pesmen-Rubin Art Studio, hvor han mødte tegneren Ubbe Eert ovenpåiwwerks, bedre kendt som Ub Iwerks. Derfra arbejdede Disney iKansas City Film Ad Company, hvor han lavede reklamer baseret  papudklipsanimation. Omkring dette tidspunkt begyndte Disney at eksperimentere med et kameragør håndtegnede cel animation, og besluttede at åbne sin egen animation virksomhed. Fra firmaet ad rekrutterede han Fred Harman som sin første medarbejder.

 

Walt og Harman lavet en aftale med en lokal Kansas City theater at screene deres tegnefilm, som de kaldte Laugh-O-gram. Tegningerne var utroligt populære, og Disney var i stand til at erhverve sit eget studie, hvorpå han skænket af samme navn. Laugh-O-Gram hyret en række medarbejdere, herunder Harmans bror Hugh og Iwerks.De gjorde en serie  syv minutter eventyrder kombinerede både liveaction og animation, som de kaldte Alice i Cartoonland. Af 1923, men studiet havde blive tyngetaf gæld, og Disney blev tvunget til at erklære sig konkurs.

 

Roy Disney og Disney brødrenes Studio

 

Disney og hans bror Roy snart samlet deres penge og flyttede til Hollywood. Iwerksogså flyttet til Californien, og der tre begyndte brødrene Disney Studio. Deres førstehandel var med New York distributør Margaret Winkler, til at distribuere deres Alicetegnefilm. De også opfundet en figur kaldet Oswald the Lucky Rabbit, og indgået shorts  $1.500 hver.
Walt Disney Mickey Mouse
Et par år senere, opdagede Disney at Winkler og sin mand, Charles Mintz, havde stjålet rettighederne til Oswald, sammen med alle Disneys animatorer, undtagen Iwerks.Det samme produceret Disney brødre, deres hustruer og Iwerks tre tegnefilm featuring en ny karakter Walt havde været at udvikle kaldet Mickey Mouse. De første animerede shorts med Mickey var Plane Crazy og The Gallopin’ Gaucho, begge stumfilmsom de kunne ikke finde distribution. Når lyd gjort sin vej ind i film, lavet Disney entredjedel, lyd-og musik-udstyret kort kaldet Steamboat Willie. Med Walt som talerørfor Mickey var tegneserien en instant sensation.